Tuesday, November 23, 2010

facebook? kenapa dengan facebook?

salam,kali ini aku nak tulis tentang Facebook.dan aku selalu update status.selalu sangat sangat.haha .sebenarnya macam-macam pendapat orang bila  kita tanya pasal facebook ni. ada yang kata fb ni makin lama makin bosan,ada juga yang kata fb ni hanya untuk orang yang tidak ada kawan. ada jugak yang anti-fb sebab pengasasnya adalah orang Israel. tak kurangnya jugak ada orang kata ada fb ni hanya menyakitkan hati ja. 
okay,ni pendapat aku la. bagi aku facebook ni adalah alternatif lain bagi aku untuk contact kawan-kawan aku yang lain. jimat kredit fon aku. tu sebab aku tak rasa boring dengan fb. aku just log-in utk contact kawan-kawan aku tanpa mengharapkan yang ia akan menghilangkan boring aku. sapa-sapa yang kata orang yang ada fb ni tak ada kawan dlm kehidupan realiti mmg cetek ah pemikiran dia. ya la,aku rasa statement tu salah la. sebabnya aku lagi dapat kawan ramai through fb ni. 
FACEBOOK ITU YAHUDI! wow! haha. okay okay. sebenarnya tak salah kalau kita nak guna apa apa benda buatan yahudi selagi ia tak bercanggah dengan syarak.(cewah,mcm ulamak pulak kan)betul laaa, cuba luaskan pemikiran tu skit,apa kata kalau kita eksploit fb ni dengan menyampaikan dakwah islamiah.dapat pahala. ia memberikan faedah kpd kita. tau dak,melalui fb ni la aku dapat byk info tentang agama. aku ada seorang kawan facebook yang bernama Taichou Mohamad Azhaari Shah,dia seorang yang aku sangat sangat respek! dia byk share link link yang berfaedah. okay. pendek kata,facebook tak jahat,yang nak jadi jahat ialah cara anda menggunakannya.
selain tu,sekarang ni,media perdana seperti tv,radio dah tak boleh harap sangat. banyak pendustaan. tambah tambah dalam hal politik,BERAT SEBELAH! semuanya bagai dicucuk hidung. so,aku lebih percayakan informasi dari internet yang kebanyakannya boleh kita perolehi dari facebook.
facebook buat kita sakit hati ka? haha,hat ni aku tak berapa mengerti laaa. tapi maybe sesetengah orang yg berasa begitu sebab dia ada masalah peribadi dengan facebooker yg lain.
okay,yang ni ja aku nak luah.aku bukanlah pembela facebook.facebook juga boleh melalaikan kita. sejam online rasa mcm seminit. so,elakkan dari jadi macam tu. kita sebagai muslim ada tanggungjawab.okay.assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment